POGOSTE TEŽAVE


VODIČ ZA UKREPE PRI NAJPOGOSTEJŠIH TEŽAVAH

OTEKLINE IN MRZLI OBKLADKI

Otekline so zvesti spremljevalci piercingov v času celjenja – na srečo pa si to »tegobo« lahko olajšamo s pomočjo mrzlih obkladkov.

Delanje mrzlih obkladkov je dokaj preprosto. Če ga imate, lahko uporabite gel za delanje obkladkov za večkratno uporabo, zadostuje pa karkoli drugega, kar bo hladilo – npr. led, zamrznjena zelenjava ipd. Obkladek zavijte v čisto krpo in dajte v čisto plastično vrečko, preden ga položite na piercing – med sam piercing in obkladek pa obvezno položite čisto papirnato brisačo. Obkladka ne polagajte direktno na piercing, saj se lahko zlepi ter tako povzroči ozebline in omrzline.

Obkladke delate večkrat dnevno – vsaj trikrat. Na piercingu ga držite po 5 – 15 min.

IBUA, POMAGAJ – PRI PIERCINGU SE MI JE NAREDILA BULICA!

Včasih se med celjenjem pri piercinu lahko pojavijo bulice. Te so različne, lahko pa nastanejo iz različnh razlogov. Najboljše bo, da nam pošljete sporočilo na naslov pregled.ibua@gmail.com, kjer nam opišete, kaj se dogaja, zraven pa pripnite fotografije piercinga, da se bulica dobro vidi. Slike naj bodo od blizu ter z vseh strani – naj vas ne skrbi, da nam pošiljate veliko slik, saj jih nikoli ni preveč. Potem bomo naredili virtualni pregled in vam dali navodila, kako skrbeti za piercing ter se dogovorili, kako naprej.

IZ PIERCINGA MI JE PADEL NAKIT – KAJ NAJ STORIM?

Iz različnih razlogov nam včasih iz piercinga pade nakit. Če se vam to zgodi, lahko storite sledeče:

    • Nakit ponovno vstavite v piercing sami oziroma v primeru, da ste nakit izgubili, vstavite kakšen drug kos nakita.

ALI

    • Piercing pustite brez nakita; ne bo se zacelil, če je že dovolj star.

Ko boste ponovno v Ljubljani in bo naš studio obratoval, se oglasite pri nas tekom našega delovnega časa in vam bomo nakit ponovno vstavili.

Če boste nakit vstavljali sami, ga dobro očistite, kakor tudi mesto piercinga. Uporabite rokavice, če jih imate, saj vam nudijo boljši oprijem.

Če opazite, da morate pri vstavljanju nakita uporabiti silo, se nemudoma ustavite in ne silite nakita v piercing. Če boste nakit na silo rinili v piercing, boste namreč poškodovali tkivo oziroma tunel piercinga, kar lahko privede do hudih težav, infekcij ter prekomernega tvorjenja brazgotinastega tkiva. V studiu imamo posebno orodje, s katerim lahko vstavimo nakit v piercinge tudi, če so se njihove luknjice oziroma tuneli stisnili.

V primeru, da ste izgubili le nastavek ali se je odvila ena izmed bunkic, glavni kos nakita (torej palčka) pa je še vedno v piercingu, lahko preprečite, da bi ta izpadel, tako da na drugi konec piercinga (torej na hrbtno ploščico pri npr. helix piercingu ali drugo bunkico pri npr. piercingu v obrvi) nežno prelepite z obližem ali mikroporjem, dokler ne pridete do studia, kjer vam bomo lahko pomagali.

ODSTRANITEV NAKITA

Včasih moramo zaradi kakšnih posegov (npr. operacij, slikanj glave itd.) odstraniti nakit. Nakit lahko odstranite sami.

V našem studiu uporabljamo nakit v dveh stilih: z navojem (t. i. »threaded« nakit) in brez navoja (t. i. »threadless« nakit).

Preden se lotite odstranjevanja nakita, dobro očistite piercing, tako da na nakitu in koži ne bo več nobenih krastic ali maščobe. Temeljito si operite roke. Nadenite si rokavice, če jih imate, saj nudijo boljši oprijem.

    • Nakit Z NAVOJEM odstranite tako, da z eno roko primete disk na hrbtni strani, z drugo roko pa odvijete nastavek na sprednji strani. Nastavki se odvijajo v levo oz. v nasprotni smeri urinega kazalca (kot bi odvijali pokrovček s plastenke). Opozorili bi, da odvijanje ne bo lahko, saj v studiu nakit zelo dobro zategnemo, sam nakit pa je narejen tako, da navoji dobro držijo. Pri določenih kosih nakita se lahko odvijeta tako zadnji kot sprednji del nakita – naj vas ne skrbi, če se namesto sprednjega nastavka odvije zadnji del. Takšni so na primer barbelli, curved barbelli itd., včasih je tudi lažje odviti zadnji kos nakita kot sprednji.
    • Nakit BREZ NAVOJA odstranite tako, da z eno roko dobro primete disk na hrbtni strani, z drugo pa nastavek na sprednji strani ter ju močno potegnete narazen.

V koliko sami ne morete odstraniti nakita, smo vam seveda na voljo. Lahko se oglasite v našem studiu tekom našega delovnega časa in vam bomo pomagali. Pomagali pa vam bomo seveda tudi s ponovnim vstavljanjem.

Pozor: pri določenih posegih, na primer pri magnetni resonanci, vam nakita ni treba odstraniti, če imate potrebne certifikate o materialih. Pozanimajte se pri vašem zdravniku oziroma osebju, kjer boste opravljali poseg. Če certifikatov o materialih nakita še nimate in gre za naš nakit, nam pošljite sporočilo in vam bomo posredovali potrebne certifikate.

Če tukaj niste našli odgovora ali imate še dodatna vprašanja, nas kontaktirajte! Najpomembnejša informacija je sledeča: tukaj smo zato, da vam pomagamo.